iklan. Jangan klik hahaha...

Monday, 15 October 2012

Wahai Admin Fanpage Facebook, Sila Jangan Menipu

Ramai Admin fanpage Facebook yang menipu orang ramai untuk mendapatkan LIKE dan COMMENT yang banyak. Cara ini sungguh tidak beretika sama sekali. Walaupun admin fanpage itu tiada dosa dengan penulis. Tapi cara itu sama sekali tidak dapat diterima.

Salah satu caranya ialah :


JOM CUBA ♥

1. LIKE gambar ini
2. Kemudian COMMENT " 55 "
3. Tengok satu magic akan berlaku
4. Beritahu kami apa yang berlaku
5. SELAMAT MENCUBA =)




Maka ramailah orang ramai diluar sana buat seperti yang diarahkan konon-konon ingin tengok perubahan gambar. Untuk makluman, gambar itu dalam fail .jpeg. Mana ada perubahan magik yang berlaku pada gambar jpeg.

Dan tidak menipukah namanya itu? kalau ye pun terdesak nak dapatkan LIKE yang tinggi janganlah sampai menipu.

Peace! hati-hati di internet ramai kaki tipu.

2 comments:

Aishah Jahirah said...

ye la teknik cam2 xberetika....harap sahabat blogger xmcm tu...

adaberada said...

Tula, buatlah dengan cara yang diredhai. Post yang ni adalah gambar tipu yang terbaru. Sebelum ni bermacam-macam ada. Ada yang tipu, dapat hadiah gajet mcm iphone, itu lagi merepek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...