iklan. Jangan klik hahaha...

Monday, 5 November 2012

Mencari Nadia Hijab

Siapa Nadia Hijab. Facebooknya nama Nadia Hijab.




Mengapa? sebab dia menghina orang kelantan.

Betul ke? tidak betul selagi tidak dibuktikan betul.

Mengapa kes ini muncul? Seorang lelaki Kelantan telah komen Wall Nadia Hijab. Dalam  dok berbalas komen ini, Nadia naik angin.

Mengapa Nadia Hijab naik angin? Itu persoalannya?

Mengapa Nadia Hijab naik angin? apa yang dikomen dan dicakap oleh lelaki Kelantan kepada Nadia Hijab.

Lelaki Kelantan ini nama Facebooknya Haru Elie.

Haru Elie, apa yang anda kata kat Nadia sampai dia mengamuk?

Kenapa printscreen separuh je, print tempat Nadia Hijab maki budak Kelantan.

Kenapa Haru Elie tak keluarkan semua perbualan yang berlaku? Takut ke?

Perempuan kena jaga kata tutur, itu melambangkan peribadi anda.

Lelaki pula jangan menyakitkan hati wanita. Jangan jadi bangsat, kau lelaki, kau kena jaga hati wanita yang hatinya mudah tersentuh. Jangan sesekali sakitkn hati wanita.

Ini printsreen yang dibuat Haru Elie dan disebarkan. Motif? akan ada Motifnya? apa motifnya? untuk kedamaian sesama Islam, atau untuk pengajaran kepada Nadia Hijab atau untuk mengatakan orang luar anti Kelantan?

Kamon laaa... orang ada akal boleh menilai.

Anda boleh menilai, sila jangan Bias...



Ps : Kahkahakahkah.. Bila dibuka page Facebook Haru Elie ni. Public untuk tontonan ramai. bukan hidden, semua orang boleh tengok. Status dan komen boleh dibaca.

Kahkahkah... Haru Elie juga seorang peniaga internet, juga printing services. Kahkahakah.. bila buat isu begini. Orang akan buka page Haru Elie. Secara langsung Haru Elie dapat promosi.

Jadi, adakah ini motifnya? perguna isu Kelantan untuk tujuan bisnes. Entah wujud ke tidak Nadia Hijab ni, entah-entah bini atau awek dia yang jual tudung Si Nadia Hijab. Itu pasal tajuk entry ini Mencari Nadia Hijab Strategi beb, strategi. Betul salah, itu belakang kira, janji poket masyukkkkkkkkkkk...

Ini andaian bukannya betul. Entry ini juga untuk melariskan blog ini. Entah-entah blog ni pun bersekongkol juga kahkahakah... macam-macam.

4 comments:

Anonymous said...

sama lah mcm kes yang dulu tu. ada budak ppuan nama dia wan solehah kot yang sibuk printscreen-prinscreen. dia tu nak cari publisiti murahan barangkali. kawan saya kata budak tu memang prob lah. dia extent lama dah sampai ke saat ini tidak graduan-graduan jugak. tu pasal lah stress nak blast kat page. atau dia nak cari calon suami gamaknya. org cakap sikit je kata org hina. dia ni yang mencetuskan segala-galanya smpai yang lain salah faham. buat malu utm je.

Anonymous said...

Nmpak sgt nk pergunakan nadia tu pastu nk up printing service sruh org kenal.ade gak malaun hati senget cmni.

haru elie said...

Ok gua haru..lu sape nk fitnah gua? Bukan gua printscreen bnda ni..gua pon xtaw mmat mne..klo gua yg gua pkir la xkn gua nk ltk nma sndri..

Oh ya gua xperlukan popular murahan spt lu..lu ptut kontek gua di fb klo nk tawu hal sbnr..klo setkat bukak tp xadd @ pm nk tnye gya lu dgn blog free lu ni xyah nk sebarkan cerita xtahu pngkal dan hjung.

Dan pompuan tu wujud cuma die tukar nma fb die dan block aku.dan sttus ni pon die dh delete..pnca mslh sbnr adalah aku nasihat bebaik tp die dah maki2..sbb die maki sbb dlm tknan putus ngan pkwe..aku blh sabaq je..klo aku pon mncarut cam die so xder beza la kn..klo lu kata lu btul kol gua 0135923157..tu pon klo lu mmg berani dan nk carik kbenaran knnnnnn..klo buat fitnah baek lu amik pisau bnuh mak lu jer..dosa fitnah lg bsar drpd bnuh

#sori sbb kuang ajaq sbb lu kaitkn ngan kerjaya gua..gua xkisah lu nk kate wa cari populariti ke ape..

Anonymous said...

nasi da jadi bubur ler haru. skali ko dah trfikir nk printscreen ape budak nadia tu ckp, ko dah ade niat nk aibkn dia. kt sini , bila org aibkn ko, kau tahu plak admin fitnah kau bagai. mcm admin ckp, knp x printscreen penuh jerkn? baru kau thu bila org tulis cmni ko terasa hati sume kn? tak guna dah. ko sendiri awal2 dah niat nk sebarkn aib org, kau terima lar akibat org aibkn ko plak. tu lar org tua2 ckp, buat satu bnde tu pikir nampolohpat kali dlu sblum buat. wallahua'alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...