iklan. Jangan klik hahaha...

Monday, 12 November 2012

Windows 8 Muat Turun Percuma.
Ada cara untuk anda download Windows 8 dengan percuma. Bagaimana? Masuk ke laman MSDN Evaluation Center kemudian muat turun Windows 8 Enterprise Evaluation For Developers dalam format ISO. Versi ini adalah versi percubaan selama 90 hari (3 bulan) jadi selama tempoh itu anda boleh gunakan Windows 8 secara percuma – sah hingga 15 Ogos 2013.

Keburukannya lebih banyak dari kebaikan. Selesai saja 90 hari, jika mahu terus menggunakan Windows 8 secara percuma anda perlu install semula. Hal ini akan berulang apabila tempoh 90 hari berikutnya tamat. Anda tidak akan dapat simpan fail-fail peribadi dengan lama lebih dari 3 bulan kerana terpaksa memindahkannya dulu ke tempat lain kemudian masukkan semua berulang kali selama menjalankan proses install semula.

Keburukan lain, Windows 8 versi penilaian ini tidak boleh di upgrade ke versi penuh apabila tempoh percubaan selama 90 hari itu sudah tamat. Walau percuma tapi ada kekurangannya. Jika ragu-ragu dengan Windows 8 percuma ni, anda beli sahaja Windows 8 versi penuh kerana lebih selesa digunakan untuk jangka masa lama. Tidak memeningkan kepala. Windows "Superbar"Here are a few aspects of the new interface :

• Fast launching of apps from a tile-based Start screen, which replaces the Windows Start menu with a customizable, scalable full-screen view of apps.
• Live tiles with notifications, showing always up-to-date information from your apps.
• Fluid, natural switching between running apps.
• Convenient ability to snap and resize an app to the side of the screen, so you can really multitask using the capabilities of Windows.
• Web-connected and Web-powered apps built using HTML5 and JavaScript that have access to the full power of the PC.
• Fully touch-optimized browsing, with all the power of hardware-accelerated Internet Explorer 10.


Apa lagi? jom tukar :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...